Locatie:

  • Transilvania

Data:

  • 30 august – 2 septembrie 2018

Durata cursului:

  • 4 zile

Nivel:

  • incepatori-avansati

Echipament necesar:

  • Haine comode

Pret:

  • 1190 lei

Pretul include:

  • Transport cu autocar cu climatizare, clasif. pentru transp. turistic;
  • 3 cazari cu mic dejun la pensiune 3* in zonele Brasov si Sibiu;
  • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu;
  • Vizite la: Castelele Peles+Bran, Cetatile Rasnov+Fagaras, Abatia Carta, Sibiu, Biertan, Sighisoara, Viscri, Rupea, Prejmer, Brasov.

Pretul nu include:

  • Supliment 5% pentru locuri preferentiale in autocar (primele 3 banchete);
  • Intrarile la obiectivele turistice;
  • Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti).
  • masa de pranz, cina

 

Nota:

  • Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei;
  • Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei;
  • In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
  • In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (19-24 persoane) se va achita un supliment de 65 lei /persoana;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Curs organizat de Hello Holidays

Tel: 021 316 53 67 / 69

  • Destination

  • Departure

    Bucuresti
  • Departure Time

    06:00
  • Included

    Asistenta
    Transport
  • Not Included

    Cazare
    Echipament
    Masa
    Training
1

Ziua 1 (joi)

BUCURESTI - Castelul PELES - Castelul BRAN - Cetatea RASNOV - BRASOV (cca. 195 km
Plecare din Bucuresti la 06.00, din parcarea de la Gara de Nord (Calea Grivitei, langa Muzeul CFR) pe traseul Bucuresti -Sinaia, pentru a vizita Castelul Peles, fosta resedinta de vara a regilor Romaniei, construit incepand cu sfarsitul sec. XIX, cu elemente exterioare inspirate din neorenasterea germana si mobilier din lemn de stejar si nuc, lemn de teck si alte esente rare. Edificiul a fost o inovatie a vremii, fiind primul castel din Europa electrificat, cu incalzire centrala, lift interior, aspirator si plafon din sticla mobil. Ne indreptam spre Castelul Bran, situat in trecatoarea Rucar-Bran, construit initial drept cetate de aparare si de vama, care a fost transformat in 1920 in resedinta regala, iar astazi adaposteste in cele patru etaje colectii de mobilier, costume, arme si armuri. Castelul a devenit celebru prin legenda lui Dracula, desi domnitorul valah Vlad Tepes nu a avut prea multe legaturi cu aceasta fortificatie. Urmatoarea oprire o vom face la Rasnov, un orasel medieval construit in jurul Cetatii Rasnov (sec. XIV), unul dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania (aflata pana de curand intr-un amplu proces de restaurare). Seara, deplasare spre Brasov pentru cazare la pensiune/hotel 3*
2

Ziua 2 (vineri)

Cetatea FAGARAS - Abatia Cisterciana CARTA - SIBIU (cca. 150 km)
Mic dejun. Plecare spre Fagaras, unde vizitam Cetatea construita in sec. XIV si transformata in castel fortificat în sec. XVI. Astazi, cetatea gazduieste Muzeul Tarii Fagarasului, care cuprinde colectii de obiecte istorice, etnografice si de arta. Continuam traseul spre Carta, legata de numele lui Badea Cartan, cel care a facut celebru numele localitatii in Europa. Aici vizitam Abatia Cisterciana infiintata in sec. XIII, avand un rol major in introducerea stilului gotic la noi in tara. Desfiintata de Matei Corvin in sec. al XV-lea, vechea abatie mai pastreaza o capela ce apartine comunitatii evanghelice sasesti. Dupa-amiaza ne indreptam spre Sibiu, fosta Capitala Culturala in 2007, unul din cele mai frumoase orase din Romania, pentru un tur pietonal: Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Pal. Brukenthal (sec. XVIII) care gazduieste Muzeul Brukenthal cu o valoroasa colectie de picturi, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una dintre cele mai vechi si mai impresionante constructii gotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, care pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV-XVI (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoraiunile), Casa Lutsch, despre care se crede ca a fost construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (cu scopul de a-i gazdui pe regi, voievozi si inalti demnitari) si care poarta numele unuia dintre proprietarii sai din sec. XVI, Primaria in stil art-nouveau, Podul Minciunilor (sec XIX).       Seara, cazare la o pensiune 3* in zona Sibiu.
3

Ziua 3 (sambata)

BIERTAN - SIGHISOARA - VISCRI - RUPEA - BRASOV (cca. 215 km)
Mic dejun. Plecare din Sibiu catre Biertan, unde se afla una dintre cele mai bine fortificate cetati taranesti din Transilvania, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Vizitam biserica cetatii, construita in sec. al XVI-lea, in stil gotic tarziu, care mai pastreaza si astazi altarul impozant cu cele 28 de scene religioase pictate si amvonul. Ca o curiozitate, aici a functionat 300 de ani o “inchisoare” in care familiile ce intentionau sa divorteze erau inchise avand la dispozitie un singur pat, un scaun si doar o lingura, sotii fiind nevoiti sa imparta totul pana cand renuntau la divort. Continuam traseul spre Sighisoara (obiectiv UNESCO), singura cetate medievala locuita din Europa de Est, construita pe doua “etaje”, unite prin Scara acoperita. Sus se afla Biserica din Deal si Vechea Scoala, iar la baza, zidurile si restul cladirilor. Zidul a fost construit in sec. XIV, cu o inaltime intre 4 si 14 metri, prevazut din loc in loc cu turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu Ceas avand in componenta sa 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii. Ne vom plimba pe stradutele pitoresti incarcate de istorie, descoperind si casa in care s-a nascut faimosul Dracula. Pornim spre Viscri, unde obosit de viata agitata, Printul Charles al Marii Britanii sia cumparat o casa in acest sat uitat de vreme. Admiram casele vechi de sute de ani, cu obloane la ferestre si ne vom lasa impresionati de privelistea unica pe care ne-o ofera biserica fotificata saseasca, inclusa in UNESCO. Continuam traseul cu recent renovata cetate Rupea, construita in sec. XIV pe ruinele cetatii dacice Rumidava, fiind refugiu pentru satele din imprejurime. Seara, cazare la Brasov la hotel 3*.
4

Ziua 4 (duminica

PREJMER - BRASOV - BUCURESTI (cca. 185 km)
Mic dejun. Incepem vizita in Brasov cu celebra Biserica Neagra construita in stil gotic din Piata Sfatului, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania si Biserica Sf. Nicolae (construita in sec. XV, pe locul vechiului asezamant de sec. XIII si extinsa in sec XVIII), care este considerata “Catedrala Romanilor din Tara Barsei” si locul unde a functionat Prima Scoala Romaneasca (sec. XVI). In cladirea de sec XVIII din curtea bisercii se afla Muzeul “Prima Scoala Romaneasca”. Plecare spre Prejmer, unde vom admira Biserica Fortificata, excelent conservata, construita in 1211 in stil gotic de catre Cavalerii Teutoni, inclusa si ea in Patrimoniul UNESCO. Sosire la Bucuresti (Gara de Nord) in jurul orei 20.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

Tour Location

Descopera Transilvania

Parerile voastre chiar conteaza

Daca ati participat la aceasta activitate, va rugam sa ne lasati parerile voastre.

Este important atat pentru cei care organizeaza aceste activitati sau tururi cat si pentru noi cei care le promovam. Doar in felul acesta vom putea imbunatati toate aceste experiente pe care vi le oferim. Va multumim!

Leave a Reply: