Aventura in Bucovina

Bucovina

Aventura in Bucovina

“Bucovina, plai cu flori”. Datini, obiceiuri, locuri incarcate de istorie si spiritualitate, oameni frumosi, peisaje pe care nu stii cum sa le ingramadesti cat mai mult in apartaul foto. E greu sa scrii pe scurt despre Bucovina. Un loc in care istoria se impleteste cu legenda. Toata lumea stie despre manastirile (Putna, Sucevita, Voronet, Moldovita, Gura Humorului ..) din aceasta zona a tarii, despre Stefan cel Mare, Daniil Sihastrul si Cetatea de Scaun a Sucevei; toata lumea stie despre frumusetea locurilor dar si a oamenilor care traiesc aici. Dar dupa cum am spus, ce o face unica este acea imbinare dintre spiritualitate, originalitate si istorie. Va las pe voi sa completati aceasta prezentare.

Nota: Manastirile din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu “Marul de Aur”, un fel de Oscar al turismului.

Locatii de aventura in Bucovina

La capitolul aventura Bucovina sta la fel de bine. Relieful ii confera posibilitati nenumarate dar din punctul meu de vedere prea putin exploatate.

Schi. In Bucovina sunt două staţiuni cu pârtii de schi, una la Gura Humorului şi  una la Vatra Dornei.

La Gura Humorului, pârtiile Şoimul I şi II (1.478 m, 285 m diferenţă de nivel,  telescaun pe o lungime de 1.332 m, cinci tunuri de zăpadă şi instalaţie nocturnă).

La Vatra Dornei sunt patru pârtii de schi, respectiv Dealu Negru ( 3,2 km, nivel mediu), Veveriţa (850 m, mediu), Parc I (900 m, nivel mediu) şi Parc II (550 m, uşoară).

Parcul de agrement Arinis cu piscină acoperită cu dimensiuni semiolimpice.

Parc Aventuri si Escalada (Parcul Arinis, Gura Humorului)

MTB in Bucovina (Bucovina MTB Maraton)

Transraraul – drumul montan din Bucovina care rivalizeaza cu Transalpina, Trasfagarasanul si cu mai noulTranssemenic

Si cam tot ce vrei in materie de outdoor adventure si adrenalina: Rafting, Caiac, Călărie, Escaladă, Tiroliană, Slackline, Drumeții montane, Tabere de aventura.

Outdoor Adventure in Bucovina

Locuri de explorat in Bucovina

De explorat  in Bucovina:

Voi incepe cu un loc, spun eu, aparte 🙂

Crucea de juramant a betivilor, un loc interesant din toate punctele de vedere 😉 unde betivii locului faceau juramant ca se vor lasa de bautura. Iar asta de fata cu preotul si se lasa apoi cu trasul de clopote. Merita explorat mai mult despre aceste povesti.

Hotelul Castel Dracula – in apropiere de Vatra Dornei (Piatra Fantanele cu acces din Pasul Tihuta)

Rezervatia Pietrele Doamnei in masivul Rarau, o formatiune geologica aparte.

Stațiunea Vatra Dornei -la o altitudine de 800 m, practicarea sporturilor de iarna, statiune balneara

Salina Cacica – cu o vechime de peste 200 de ani, una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa

Mocăniţa Huţulca –  Moldoviţa – Argel

Ceramica neagră din Marginea (Satul Marginea) produsă după metode din vremea dacilor.

Pe restul le enumar doar: Muzeul Satului Bucovinean, Lacul Iezer (Campulung Moldovenesc), Pietrele Doamnei din Masivul Rarau, Complexul de Agrement Arinis (Gura Humorului), pe malul stang al raului Moldova, situat in interiorul unui parc dendrologic, Muzeul Oului (Vama) – atelier de incondeiat oua – cea mai numeroasa colectie de oua din Romania, Partia de ski Soimul (aproape de Manastirea Voronet) cu o lungime de 1478m, Muzeul Arta Lemnului

Find Your Destination

Price Filter