Aventura in Muntenia

Muntenia

Aventura in Muntenia

Imi amintesc ca o profesoara ne spunea ca Muntenia este locul limbii romane “curate” (literar vorbind) iar de curand am gasit un articol despre acest lucru (un interviu cu Adina Dragomirescu director la Institutul de lingvistică) in care spune ca “regiunea Argeș-Prahova este zona cea mai apropiată de normele limbii literare.” Am ales sa incep de aici povestea despre Muntenia din moment ce limba romana e o parte a unitatii noastre, a ceea ce ne caracterizeaza. Mai ales ca suntem in anul centenarului.

Altfel, cultural si istoric ti-ar trebui o viata sa descoperi tot ce are de aratat Muntenia iar la capitolul aventura outdoor ar fi bine sa incepeti de pe-acum pentru ca altfel.. 🙂 Explorare frumoasa si adrenalina in sange!

Locatii de aventura in Muntenia

Locatii de aventura in Muntenia:

Partiile de schi de pe Valea Prahovei

Parcul National Bucegi

Varful Omu
Lacul Paltinu (Valea Doftanei)
Cascada Urlatoarea (Busteni)
Pestera Ialomitei
Cheile Tatarului
Lacul Bolboci
Muntele de Sare
Platoul carstic salin Meledic
Muntii Ciucas
Rezervatia Glodeasa

Outdoor Adventure in Muntenia

Locuri de explorat in Muntenia

Cultural, Muntenia abunda in ceea ce priveste locatiile de explorat. Manastirea Curtea de Arges si legenda Mesterului Manole, Castelul Bran, Mănăstirea Ciolanu, oraşele Sinaia, Predeal, Târgovişte, Bucureşti sau Curtea de Argeş.

Locatii urbane importante in Muntenia: Bucuresti, Ploiesti, Pitesti

Valea Prahovei – poate cea mai vizitata zona turistica din Romania, cu binecunoscutele statiuni montane: Sinaia, Busteni, Predeal, Azuga.

Parcul National Bucegi – cu o suprafata de aproape 36000ha cu iconicele formatiuni Sfinxul si Babele dar si locul a nenumarate specii rare de plante: floarea de colt, garofita.

Focul Viu de la Lopatari

Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici

Muzeul Chihlimbarului, Buzau

Vulcanii noroiosi, Buzau

Barajul Siriu si Lacul Siriu

Lacul Vulturilor (Lacul Fara Fund), Buzau

si lista continua

Find Your Destination

Price Filter