Educatie in aventura

Despre aventura si responsabilitate

De la “cunoscut la necunoscut”

Mi-a placut mult aceasta formulare pe care am gasit-o pe undeva si care mi-a ramas in minte. De aceea am si ales sa incep asa. Pana la urma, e o sinteza foarte reusita pentru tot ceea ce inseamna “aventura”. Sunt multe aspecte care ne “determina” sa parasim confortul urban si sa inaintam pe carari de munte sau sa ne punem cortul in salbaticie; sa ne punem caiacul pe o apa involburata sau sa ne aruncam in gol de la 10000 de metri cu o bucata de panza in spate.

Tehnic: adrenalina. Emotional, dupa cum spuneam, cred ca e mai degraba acel imbold de a calatori de la “cunoscut la necunoscut”, de a explora si a ne explora. Evident sursele acestei cautari sunt nenumarate. Nu voi dezvolta aici. Si nici nu voi face aici cronica de film dar merita amintite cel putin doua productii: “Wild” si “Into the Wild” (apropos, daca nu le-ati vazut inca, va invit totusi sa le urmariti. Povesti faine).

Dar pentru ca aceasta calatorie sa fie una frumoasa, sa ne putem aminti cu drag de ea, sa o putem povesti si altora, e nevoie sa intelegem ca orice pas pe care il facem in aceasta directie comporta un risc. Perceput sau nu. De aceea, proiectul nostru inseamna mai mult decat un “magazin de adrenalina”. Ne dorim sa fie si un “mic indreptar de adrenalina”.

Toate activitatile pe care le promovam comporta un anumit grad de risc. Punct. Iar o atitudine responsabila de asumare si constientizare este mai mult decat necesara. De aceea, parte din activitatea noastra se refera la a-i selectiona pe cei mai buni din acest domeniu si de a reusi sa va aducem cele mai palpitante aventuri dar la care sa puteti reveni si a doua oara.

Ne dorim de asemenea sa cream o comunitate puternica in jurul acestui proiect care sa ne ajute prin feedback si colaborare constanta, sa facem din Romania o destinatie de aventura reala. Nu ca n-ar fi dar infrastructura ei, in acest moment, e mai mult la nivel de sansa.

Pas cu pas, si pentru noi acest proiect este o aventura, o calatorie de la “cunoscut la necunoscut”.

Ne asumam riscul si responsabilitea si vom incerca sa ajungem cat mai sus in inimile voastre. Va multumim!